Desi abia au trecut cateva zile de cand am trecut in noul an, analistii si designerii se gandesc deja la noile trenduri pentru anul 2017 in materie de culori sau aranjamente interioare. Deci daca planifici sa iti renovezi casa anul acesta sau te muti in casa noua, te poti inspira din urmatoarele idei.

1. Teracota

Materialele calde precum dalele de teracota vor inlocui pe cele in tonuri albe sau culori reci care acum sunt populare. Si spre deosebire de anii 80, cand erau folosite la diferite borduri sau pe jos, acum se vor utiliza in baie sau pentru placarea semineelor. Totodata, prin evitarea dalelor de teracota care sunt prea rustice si pastrarea unui finisaj mat, acest trend poate readuce putina caldura pentru interiorul casei tale si sa adauge putin caracter.

 

teracota

 

2. Pluta

Pluta este un material cu stil care adauga caldura si textura incaperilor, este totodata ideala pt ca absoarbe zgomotul. Este folosita in mese pentru cafea sau chiar pe un intreg perete (cu precadere in spatiul de lucru) unde poti prinde diferite notite ori elemente decorative.

 

pluta

 

3. Nuanta verde inchis

Verdele inchis in acest an va inlocui bleumarin-ul si albastrul inchis si va deveni culoarea preponderenta pentru design-ul interior. Pe pereti, va fi folosita in dormitor si se poate combina cu lampile de alama si alte elemente decorative precum cele din piele. In timp ce la piesele de decor, poate fi folosita la fotolii, perne, sau alte elemente de acest gen ca accent, adaugand astfel profunzime incaperii.

 

nuanta-verde-inchis

4. Capul de pat tapitat

Au fost prezente de ceva timp in camerele de hotel luxoase ori in casele celebritatilor, insa acum trendul se muta putin mai departe si va fi un element tot mai des intalnit in piesele de mobilier pentru dormitoare. Fie ca optezi pentru un model clasic in culori neutre si cu butoni, ori unul de plus, un astfel de element decorativ adauga oricand o sclipire instanta dormitorului tau.

 

cap-de-pat

 

5. Elemente decorative de tipul bijuteriilor

Acestea vor prelua locul actualelor elemente in culori de pastel cum sunt cele in nuante de albastru sau roz si vor fi inspirate mai mult de culorile metalice si cosmice. Prin urmare, elemente decorative precum cele din diferite materiale metalice, quartz, opal sau sticla se vor regasi tot mai des in diferitele piese de decor (lampi, candelabre, rame de tablou, bibelouri).

 

decoratiuni-2017