1. Începe cu o paletă de culori: alege o schemă de culori pentru întreaga casă și apoi folosește-o de la cameră la cameră.

2. Pune elementele decorative care îți plac și cu care te mândrești în față și/sau în centru: dacă îți place ceva foarte mult, vei dori să fie afișat la vedere și să îi oferi importanța cuvenită, fie că e vorba de elemente decorative, antichități sau piese de colecție.

3. Pentru camerele joase, crează senzația de înălțime folosind piese de mobilier mai scunde.

4. Oferă ferestrelor tale o pată de culoare prin intermediul jaluzelelor sau draperiilor.

5. “Încălzește” încăperile folosind oglinzi: ai grijă însă cum le aranjezi, cele mari oferă un aspect comercial, poți alege în schimb să personalizezi camera folosind diferite modele cum sunt cele în stilul tradițional francez.

6. Alege o canapea de calitate și confortabilă, evident, una care îți place mult și o vei păstra pentru o lunga perioadă de timp.

7. Amplifică zonele neutre cu diferite texturi: decorul neutru poate fi interesant, doar ai grijă să incluzi ceva varietate, în funcție de textura aleasă și culoare, fie va absorbi lumina, fie o va reflecta, astfel oferindu-i încăperii un ton de originalitate.

8. Aplică regula de 50/150 pentru familia de culoare: folosește pe diferite zone ale pereților o nuanță cu 50% mai deschisă decât culoarea de bază și încă o nuanță cu 150% mai închisă pentru restul. .

9. În încăperile cu o suprafață mică, folosește piese de mobilier de asemenea mici.

10. Alege draperii sau perdele care ajung până jos, chiar dacă sunt puțin mai mari și va trebui să le scurtezi.

11. Pentru camerele cu mai puține ferestre, folosește o nuanță mai deschisă pe tavan pentru a le face să pară mai luminoase.

12. Folosește nuanțele mai închise pe suprafețe mari ale pereților.

13. Pentru un aspect mai elegant și luxos, alege cu atenție pernele pentru canapele, fotolii sau pat (nu ar trebui să lipsească de pe nicio piesă de mobilier menționată).

14. Încearcă să amesteci, nu să potrivești elementele de pe masă (tacâmuri, pahare, vaze, alte elemente decorative): vei economisi bani astfel, iar masa sau mesele tale vor arăta bine.

15. Întâmpină-ți oaspeții cu un minibar la vedere: mai bine îndrumă-i decât să le spui cu ce îi poți servi, se vor simți mai mult “ca acasă” dacă se pot servi singuri.